בחצי השנה האחרונה עבר ענף הטקסטיל בעזה מסלול כמו של רכבת הרים. התפרצות הקורונה בעולם הניבה נחשול של הזמנות להכנת ציוד מגן. הייצור עלה במאות אחוזים, והענף קיבל הזדמנות נדירה…
מדיה
לעיתים תכופות מדי, עזה נבחנת רק כאזור סכסוך בעל צרכים הומניטריים ולא כבית לשני מיליון בני אדם, רובם צעירים מאוד, הזכאים לחיים בכבוד ובביטחון, לזכויות אדם ולפיתוח בר קיימא. לאחרונה…
70% מאוכלוסיית עזה צעירה מגיל 30. מחצית מתושבי הרצועה ילדים. הם התקווה של עזה, העתיד. וכדי לממש את הפוטנציאל העצום שלהם נחוץ להם חופש תנועה. איך נראים חייהם? מה הם עושים במציאות של 71 אחוזי אבטלה? חלק מהתשובות בסרטון הקצר הזה, שצילמה אסמאא ח'אלידי בת ה-21.
מנכ”לית גישה, תניה הרי, התארחה במועצת הביטחון של האו”ם בניו יורק. הרי, שהוזמנה על ידי המועצה לסקור את המצב ברצועת עזה, הדגישה את הנזקים הכבדים שגורמות המגבלות הגורפות על תנועת אנשים וסחורות אל רצועת עזה וממנה, בפרט בין עזה לגדה המערבית, כחלק מ”מדיניות הבידול” הישראלית. במשטר ההיתרים שמשיתה ישראל “חלו שינויים במהלך השנים,” אמרה הרי, “אבל התמונה הכללית נותרה כשהיתה: ישראל מאמינה שהיא יכולה ‘לנהל’ את המצב ההומניטרי בעזה, ויש לה אינטרס לשמר את הפיצול הפוליטי והפיזי של הפלסטינים, כך שיקל עליה לקדם את סיפוח הגדה המערבית.”